Kinderkerk en Avondmaal

jeugdwerk2Met de kinderkerk gaan we met de kinderen een project doen over het Avondmaal. Het project begint na Pasen en duurt tot aan de zomervakantie. Wat doen we in de kring, behalve dat het zo leuk is om daar allemaal met elkaar te staan, elkaar te kunnen zien, en dat het wel lekker is om brood en druivensap te krijgen? Hannah wil thuis ook brood van de kerk: ‘wit en zonder korstjes.’

 

De kinderen leren een avondmaalsliedje. We gaan verhalen vertellen over Jezus en hoe vaak hij samen met mensen at. Aan Zacheüs in de boom vraagt hij zomaar:' kom je naar beneden? Ik wil bij jou eten!' Hij nodigt zichzelf gewoon uit. Of: allemaal mensen zijn naar Jezus komen luisteren. Ze maken er een weekeindje van, ze zijn er wel drie dagen. Als ze naar huis moeten, is hun eten bijna op. Jezus is bezorgd om ze: ze moeten toch eten! Hij gaat delen en het houdt niet meer op. Niemand hoeft met honger naar huis! Natuurlijk komt het verhaal van Jezus' laatste maaltijd ter sprake. Hij weet dat het de laatste keer is en geeft ze een manier om hem nooit te vergeten: samen brood en wijn delen.

De laatste keer gaan we in de kinderkerk samen Avondmaal vieren. Met alle spullen erbij, die we de keren daarvoor gemaakt hebben.

We zullen er ook een klein boekje van maken. Want alle kinderen zullen er waarschijnlijk niet alle keren bij zijn. Dan kunnen de vaders en moeders er thuis ook over vertellen.