Kerkdienst Hamburgerstraat

Kerkdiensten
 Aanmelding gesloten
 
0
Datum: 2018-03-18 10:30 - 11:30

Zondag Judica

Cantatedienst.

Mw. Ds. C.van Opstal gaat voor in deze dienst.

De tweede collecte is bestemd voor Kerk in Actie: Kinderarbeid in India.

Voor kinderen tot 6 jaar is er oppas.

 

*Tot de meest intrigerende geestelijke koorwerken uit de barok behoort "Membra Jesu nostri" Van Dietrich Buxtehude (1637-1707).

Dit werk bestaat uit zeven kort cantates over het lijden van Christus. De teksten zijn ontleend aan de Vulgaat en de Rhytmica Oratorio Sancti Bernardi, een verzameling met mystieke overwegingen uit de dertiende eeuw.

De volledige titel van de cantatecyclus luidt: Membra Jesu nostri patientis sanctissima (De zeer heilige lichaamsdelen van onze lijdende Christus).

De tekst over Jezus' hoofd is het bekendst geworden, vooral door de bewerking die Paul Gerhardt hiervan maakte: O Haupt voll Blut und Wunden (O hoofd vol bloed en wonden).

In de dienst op zondag 18 maart a.s. (Judica of Passiezondag) worden enkele delenuit Membra Jesu nostri uitgevoerd.

 

Na de Dienst:

Wit is ook een kleur.

Als het gaat over grenzen , en dus ook wat mensen scheidt en achter muren zet, is huidskleur een belangrijk onderwerp, waar we niet om heen willen.

Er is veel maatschappelijk debat over. In de documentaire van Sunny Bergman wordt helder hoe onwetend we (de blanke meerderheid) is over kleur en wat kleur doet en welke rol het speelt in onze samenleving. Het is een blinde vlek, Durven wij daar ook naar te kijken? Hopelijk! Het gaat om bewustwording, niet om veroordeling. We bekijken de documentaire en hebben een nagesprek. Ook hier: met krentenbol.

 

Adres
Hamburgerstraat 9, 3512 NN Utrecht, Nederland

 

Kaart


 

Alle datums


  • 2018-03-18 10:30 - 11:30

 

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda