Ds. Christiane Karrer

‘Geloven’ betekent voor mij leven vanuit verbondenheid met mensen en met al het leven op aarde.

Open staan voor de geestelijke dimensie van het leven. Vertrouwen dat ik gezien en aanvaard word door het geheim dat ik God mag noemen.

In mijn werk staat ontmoeting centraal  - met mensen vooral,  - met je spiritueel verlangen, -  met de traditie, - met het geheim van God. Ik ben nieuwsgierig naar mensen: Wat zijn jouw verhalen, jouw vragen, jouw twijfels? Waardoor word je geraakt? Waar zie je betekenis in?

De Bijbel, de lutherse traditie, andere geloofstradities zijn voor mij een bron van inspiratie. Ik zoek naar sleutels om de ervaringen te ontsluiten die daarin geborgen zijn, zodat een kritisch en verrijkend gesprek met de traditie mogelijk is.

Sinds twaalf jaar woon ik in Utrecht samen met mijn echtgenoot, Dirk-Martin Grube, en mijn zoon Jonathan. Mijn wortels liggen in München, in het Zuiden van Duitsland. Daar ben ik geboren, getogen en opgeleid tot theoloog. Naast het predikantschap heb ik vele jaren als docente theologie gewerkt. Mijn bijzondere liefde gaat uit naar de teksten uit de Hebreeuwse Bijbel.

Sinds 2005 ben ik als predikante verbonden aan de Lutherse Gemeente Utrecht. Sinds 2012 werk ik ernaast als docente Bijbelse Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam (verbonden aan Het Doopsgezind Seminarium).

Ik sta altijd open voor een gesprek. Als je mij mailt of belt maken we een afspraak.

Ist Ihre Muttersprache deutsch und Sie möchten über wichtiges sprechen ohne über die richtige Formulierung nachdenken zu müssen?
Mit mir ist jederzeit ein Gespräch auf deutsch möglich. Schicken Sie mir ein mail oder rufen Sie mich an.

Kunstwerken ontsluiten voor mij vaak betekenis in het leven. Bij mijn geloven en werken hoort de ‘Schellenengel’ van Paul Klee.

humor en verdieping –
speels en vastberaden –
mijn weg gaan en omzien naar het geluid dat me laat glimlachen –
verlangen naar het geheim van God en met beide voeten op de aarde –
kind en nar en bode …