Ds. Hetty Brederoo

Ds. Hetty Brederoo staat sinds 8 maart 2020 in onze gemeente:

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, close-upFotografie: Peter Belger

Op 8 maart 2020 deed ik intrede in de gemeente. Na een prachtige dienst viel als gevolg van de coronacrisis veel stil, maar langzamerhand begin ik de gemeente een beetje te leren kennen. Dat is fijn, want ik heb veel zin om in de Lutherse traditie te duiken! Ik kom oorspronkelijk uit een gereformeerde kerk. Ik heb wel altijd breder gekeken dan dat. In mijn studententijd en ook daarna nog heb ik veel verschillende kerken van binnen gezien. In de Lutherse traditie spreekt de vrijheid van geloven mij erg aan. Geloven is niet iets dat veel van mensen eist, maar juist veel geeft: Gods liefde wordt ons geschonken.

In de verkondiging en ook in gesprekken met mensen wil ik daar naar zoeken: waar wordt Gods liefde zichtbaar in ons leven? De Bijbel is voor mij een belangrijke bron van inspiratie. Daarin lezen we hoe mensen toen God hebben ervaren in hun leven, op hoogte- en dieptepunten. Hoewel wij in een andere tijd en cultuur leven, kunnen wij nog steeds veel herkennen in verhalen uit de Bijbel en daar kracht en bemoediging uit putten.

Een ander heel mooi onderdeel van de Lutherse traditie vind ik de belangrijke plaats die liturgie en kerkmuziek daarin innemen. Muziek is mijn grote passie. In het kader van de nascholing voor predikanten volg ik lessen op het gebied van kerkmuziek aan het conservatorium in Rotterdam. Daarnaast zing ik veel en speel ik dwarsfluit en piano.

Dat ben ik in het kort. Heel graag leer ik u in de komende periode ook kennen. Wanneer u behoefte hebt aan gesprek, bel of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mij dan.